);

Lumânări din ceară de soia

Lumânări din ceară de soia

Există trei motive majore pentru care oamenii evită să cumpere lumânările din produse petrolifere ( parafine):
1. Fumul degajat de aceste produse conține mai multe toxine cancerigene și produce o dâră neagră urâtă; ( afumă pereții și interioarele )
2. Țițeiul nu este o resursă reciclabilă și este pentru un consum limitat;
3. Arderea produselor petrolifere poulează aerul și contribuie la încălzirea globală.

Lumânările din parafină conțin până la 11 componenți cancerigeni. Acești componenți au fost declarați ”factori de contaminare a aerului”.
David Krause, cercetător al calității aerului, a demonstrat cu argumente că particulele care rezultă în urma arderii lumânărilor conțin multe dintre componentele care se regasesc în urma arderii motorinei.

Lumânările din ceară de soia sunt pur și simplu mai bune pentru voi, pentru familie, pentru mediul înconjurător.

Lumânările din ceară de soia nu au efecte secundare asupra sănătăţii noastre precum cele obişnuite. Ultimele studii arată că lumânările parfumate din comert sunt aproape la fel de nocive precum ţigările (sursa Mediafax). Printre chimicalele emanate de acestea se află substanţe cancerigene sau care determină apariţia atacurilor de astm, cum ar fi benzenul şi toluenul. Mai mult, lumânările parfumate ( cu parfumant de sinteza ) pe bază de parafină care sunt aprinse în camere mici şi neaerisite, precum băile, pot creşte riscul de astm, eczeme şi alte probleme ale pielii.

Cele mai noi studii ale specialiştilor au demonstrat că lumânările parfumate au efecte secundare asupra sănătăţii noastre, putând fi la fel de dăunătoare ca şi ţigările.

Cercetările au arătat faptul că unele lumânări parfumate emană un fum la fel de toxic pentru organism ca şi cel de ţigară, informează Daily Mail.

Potrivit specialiştilor, deoarece lumânările sunt aprinse în camere mici şi neaerisite, precum băile, chimicalele împrăştiate în încăpere rămân acolo, putând creşte riscul de astm, eczeme şi alte probleme ale pielii.

În această categorie nu intră lumânările care au la bază ceara de albine sau soia, ci cele care sunt mult mai ieftine ne afectează grav sănătatea.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii americani au ars în laborator mai multe lumânări, observând astfel că printre chimicalele eliberate s-au aflat, în cantităţi mari, substanţe cancerigene sau care determină apariţia atacurilor de astm, cum ar fi benzenul şi toluenul.

Specialiştii spun că nu doar ceara este periculoasă, ci şi parfumurile sintetice şi vopselele folosite pentru a emana parfum, spre deosebire de cele din ceară naturală sau soia care conţin parfumuri naturale şi uleiuri esenţiale. Potrivit experţilor, majoritatea lumânărilor vândute în magazine, inclusiv cele parfumate, sunt făcute din parafină transparentă, un produs secundar al petrolului.

Cercetătorii spun că aceste obiecte nu ne pun sănătatea în pericol numai atunci când ele ard, ci şi după ce sunt stinse. Odată ce o lumânare a fost aprinsă, particulele arse pot rămâne în aer timp de câteva ore. Uneori, funinginea emanată de lumânări poate conţine zinc, cositor, plumb şi cadmiu, substanţe cancerigene dăunătoare organismului.

 

Aşa că, o variantă de o mie de ori mai bună pentru a ne decora, lumina şi parfuma casa sunt lumânările din ceară de din soia.

LUMÂNĂRILE DIN CEARĂ DE SOIA Solaris Art STUDIO
100% naturale

– Fitilul lumânării este din bumbac natural.
– Parfumate cu uleiuri esentiale BIO
– Durata de ardere este cu peste 50% mai mare
decât a lumânărilor din parafină.
– biodegradabile 100%.
– Nu conțin materiale toxice și nici parafină.
– Nu degajă fum negru.
– Nu provin din culturi modificate genetic.
– Petele de ceară se înlătură cu apă și detergent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *